PROJECTORGANISATIE &-ADVIES
HuidHonger
Een bijzonder dans- en beweeg programma rondom liefdevolle zorg, intimiteit en het belang van aanraking. Kwetsbare ouderen en jongeren spelen in dit programma de hoofdrol. Het vergroten van levensgeluk en het vinden van nieuwe manieren van onderling contact door aanraking staan daarbij centraal. Samen met bewoners, vrijwilligers, mantelzorgers en familie maakten we een eerste, ontroerende dansvoorstelling rondom deze thema’s. Aansluitend werden overal op (nieuwe) locaties dansprogramma's georganiseerd voor weer andere kwetsbare mensen. Steeds meer zorgorganisaties vinden ondertussen de weg naar ons om deze workshops ook bij hen vorm te geven. Onze kleine maar getalenteerde groep dansers/ danstherapeuten komt graag bij u op locatie om de workshops te verzorgen.
Ook worden workshops ‘Liefdevolle Zorg’ voor de onderwijs- en zorgsector gegeven. We hebben de ambitie om een heuse HuidHonger beweging op gang te brengen!

Soms ontstaan er zomaar opeens heel bijzondere HuidHonger sessies op locaties. Bij de afdeling JongDementie bij Randerode. Of de ontmoeting bij het Huntington expertise centrum in Katwijk.
Om een goed beeld ervan te krijgen nodigen we je van harte uit de filmische impressies ervan te bekijken.

We werken aan dit programma sinds 2017. Vanaf maart j.l heeft het coronavirus grote invloed op het leven van alledag. En zeker op het leven en werken in woonzorgcentra. Door de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, zijn persoonlijke ontmoetingen èn fysiek contact voorlopig aan banden gelegd. Dus ook deze vorm van zinvolle dagbesteding. We streven naar het inbrengen van zo veel mogelijk HuidHonger- elementen in de Ontmoetingen Online. En dan met name in de Actieve Ontmoetingen. Op een aantal locaties hebben we al met succes een pilot vormgegeven. Momenteel werken we aan de doorontwikkeling ervan.
Laat het ons gerust weten als je vragen, andere- of aanvullende ideeën hebt. We horen ze graag!
Bekijk hier HuidHonger 2017:
Bekijk hier HuidHonger 2018:
Bekijk hier HuidHonger 2017:
Bekijk hier HuidHonger 2018:
Bekijk hier HuidHonger en Huntington:
Bekijk HuidHonger dansfragmenten Job en Joop:
Bekijk hier HuidHonger en Huntington:
Bekijk HuidHonger dansfragmenten Job en Joop:
Bekijk hier de filmische impressie Jongdementie:
Bekijk hier de filmische impressie Kom in Beweging:
Bekijk hier de filmische impressie Jongdementie:
Bekijk hier de filmische impressie Kom in Beweging:

Trainingsmodule 'Liefdevolle Zorg'
Vanuit het HuidHonger programma ontwikkelden we speciaal voor het onderwijs een programma over vernieuwende communicatievormen met inzet van dans en beweging in de (ouderen) zorg. Want hoe maak je als (aankomend) zorgprofessional op een goede manier fysiek contact?
Studenten krijgen onderwijs over ‘HuidHonger’. Over de behoefte van mensen aan fysiek contact en hoe je hieraan in je werk tegemoet kunt komen, met respect voor eigen grenzen. In workshops gaan ze zelf aan de slag met aanraking. Ze leren hoe belangrijk intimiteit is bij het geven van liefdevolle zorg binnen het werkkader.
Kom in Beweging!
Het 'Kom in Beweging' programma is gebaseerd op deze traingsmodule voor het onderwijs. Het programma is bedoeld om de deelnemers en studenten de kracht te laten ervaren van muziek, beweging en aanraking. Na een aantal workshops op locatie organiseren we een aansluitende inspiratiemiddag op een spraakmakende locatie. Zo organiseerden we in de Leidse Stadsgehoorzaal Kom in Beweging Leiden. Met studenten van samenwerkingspartner Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs® (RVWO)Het Kom in Beweging programma willen we de komende tijd in meerdere steden in Nederland uitrollen.
In bovenstaand filmisch verslag is te zien hoe studenten Radicale Vernieuwing Waardevol Onderwijs® (RVWO), samenwerkingspartner in dit project, hiermee aan de slag gaan.

Ook geïnteresseerd in deelname aan HuidHonger of het Kom in Beweging- programma? Laat het ons weten! Wij geven u graag verdere informatie.